Planer för att skaffa höns

Som många andra som bor på landet vill vi också ha djur hemma. Vi planerar att vara självförsörjande till viss del.  Då ligger ju höns nära till hands. Dels för äggen och dels för en mindre del kött. Men det primära är äggen.

Att på morgonen kunna gå ut och hämta dagsfärska ägg för att ha till frukosten. Det kan nog inte bli mycket bättre än så.

Då vi tycker en levande landsbygd är viktig. Så är vi intresserade av att hålla vårt kulturarv vid liv. Förr var det mycket vanligare att vara självförsörjande till viss grad.

Man hade djur som var anpassade att leva under tuffa förhållanden och som hade anpassats till det under många år. Så även höns. Då vi finns i norra Sverige vill vi ha djur som är anpassade efter våra förhållanden. Att vintrarna är kalla och att sommaren kan bjuda på dåliga skördar.

Så då har valet för oss hamnat hos Bjurholmshöns.

2 reaktioner på ”Planer för att skaffa höns”

  1. Bjurholmshöns är trevliga och riktiga överlevare.
    Vi har en liten flock och ha fått fem kycklingar i sommar. De är duktiga mödrar, tåliga och inte nogräknade. Flyger fantastiskt bra och här har vi en som gärna sitter på axeln när man städar hos dem.

    1. Ja det är det som tilltalar oss. Vi längtar tills våren/försommaren då vi troligen är redo att införskaffa vår första flock. Som ska få växa 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.