Vi har skaffat får!

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Får har varit något vi länge tänkt att vi ska skaffa. Det har egentligen varit ett djur vi tänkt att skaffa efter att vi skaffat höns. Då höns kändes mer rimligt att börja med. Ibland gör man sedan helt andra val och det blev av en händelse får före höns.

Vi föredrar de gamla lantbruksraser och gärna de lokala raserna. Valet föll därför på Helsingefår. De är upptäckta i närområdet (inom 10 mil) och sägs vara duktiga på att äta sly. Vilket vi uppskattar för att vi vill hålla markerna öppna. Vår lilla flock består av två tackor med var sitt lamm. Totalt 4 får med andra ord. Vi har ännu inte bestämt om de ska betäckas till hösten eller om vi ska vänta ett år.

En bild på tjejerna Ingegerd, Idde, Judit och Jill

Dagen före ankomsten bestod av att iordningställa en hage med fårstängsel. Vi valde att stängsla med elstängselnät. Mycket av den enkla anledning att vi kommer att flytta runt hagarna en hel del och då är det väldigt smidigt med elstängselnätet som bara är att dra upp och flytta.

Sedan är tjejerna väldigt lätta att flytta då de mer än gärna följer efter en hink med lite fårfoder som skramlar! Den närmsta tiden kommer de mest röra sig omkring på gårdscentrat för att beta ner områden där jag annars får gå med röjsågen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.