Hur vi håller infarten fri från snö

Detta inlägg är en annons för Kellfri och innehåller annonslänkar.

Förra vintern skottade vi snö med fyrhjulingen. Det har fungerat helt okej. Men mot slutet av vintern när vallarna längs vår infartsväg började bli för höga blev det problem med skottningen. Snön hade ingenstans att ta vägen utan blev mest skjuten framför fyrhjulingen. Kort och gott började vi inse att vi till denna vintern skulle behöva en traktor med lastare för att kunna skotta ordentligt.

Året gick och vi hittade ingen lämplig traktor utan tänkte att vi nog får klara oss på fyrhjulingen ett år till. Den första snön kom, det kom inga mängder men vintern var helt klart på väg. Det var då vi fick tag på en traktor. En äldre traktor med lastare som var i bra skick sett till ålder. Vi skottade med den en gång och kände att det nog skulle vara bra med ett snöblad/schaktblad. Det blev lite för lätt i bakänden då skopan blev full med snö. Likväl som det på grund av ovanan inte blev helt snyggt skottat heller.

Vi beställde ett schaktblad som är 2,3 meter brett från Kellfri. Det var även nedsatt i pris då vi köpte det. Pallen anlände efter ett par dagar.

Vid ankomst.
Vid öppning av pallen så uppenbarades några delar.

Därefter påbörjades monteringen. Det var ganska få delar och enligt mig tydliga instruktioner. Det tog väl knappt två timmar för mig att få ihop det. Då är det även inräknat att hämta något verktyg jag glömde och lite undanplockande efteråt.

Hjulen på plats.
Montering av bladet mot fästet.
Färdigt!

Hur gick det sedan med snöskottningen? Jo, det kom snö och det gick bra att skotta med schaktbladet och skopan. Därefter har det varit töväder och så här långt den varmaste vintern jag varit med om på 10 år här i norr.

Så sammanfattningsvis kan man säga, köp på dig grejer för att klara av snöskottningen på ett bra sätt. För när du gör det kommer ingen snö alls. Den snö som kommer blir till en rejäl isskorpa så att du istället måste införskaffa sand i mängder. För nu är det glashalt ute på hela gårdsplanen och infartsvägen. Men det är ju bara ett par månader kvar till vår.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.